Gå til innhold

Vi kan skaffe bøker til barn og voksne på ditt språk.
Vi har lettleste bøker på norsk, og noen kan du høre på samtidig ved hjelp av lydbok
Du kan hjelpe barnet ditt til å ta vare på morsmålet ved å lese barnebøker
Du kan bruke publikums-pc om du skal sjekke noe på nett.
Du kan lese aviser fra ditt eget land med PressReader.
Hvis du vil fordype deg i norsk, eller tar annen utdanning, kan vi skaffe deg studielitteratur.

Biblioteket er en gratis møteplass for alle. Kom innom om du vil slappe av og prate med andre.

 

Hvordan låne på biblioteket?


Alle som har en adresse i Norge kan få lånekort og det er gratis. Her finner du informasjon om lånekort og låneregler i vårt bibliotek.

 

PressReader

PressReader er en avis- og magasinportal med over 5000 titler på mer enn 60 språk.
På biblioteket har du fri tilgang. Du kan også laste ned appen og lage deg en profil. Da vil du ha tilgang i 72 timer etter at du har forlatt biblioteket. Det er mulig å logge inn med lånekort og pinkode vil man ha tilgang til PressReader over alt.

Ny i Norge - nyheter på flere språk

Ny i Norge på NRK gir nyankomne og flyktninger i Norge en mulighet til å bli bedre kjent med landet de har kommet til. Tilbudet omfatter i hovedsak lokale nyheter og reportasjer fra hele landet. Innslagene kommer hovedsakelig fra NRKs distriktskontorer, og gir et nært og ofte uhøytidelig bilde av Norge. Foreløpig presenteres innholdet på arabisk, kurdisk, dari, somalisk og tigrinja.

Det flerspråklige bibliotek

Det flerspråklige bibliotek skal være det selvsagte stedet å oppsøke for å skaffe morsmålslitteratur til språklige minoriteter i Norge. Privatpersoner har tilgang til hele det flerspråklige bibliotekets samlinger via sitt lokale bibliotek. Med nasjonalt lånekort kan du selv bestille bestemte titler gjennom vårt websøk og få det sendt til ditt bibliotek.  Biblioteket kan også bestille bestemte titler til deg eller bokpakker på språk du er interessert i.